NOS SchaatsenAangepast

TVM kan stuntje Wüst wel gebruiken

Het TVM-kamp heeft al twee gouden medailles opgepikt deze Spelen, maar kan wel een opkikker gebruiken na de pijnlijke zilveren medailles van Koen Verweij op de 1.500 meter, Sven Kramer op de 10.000 meter en toch ook Ireen Wüst op de 1.500 meter.

Het begin was subliem met goud voor Kramer op de 5.000 meter en Wüst op de 3.000 meter. Laatstgenoemde kan woensdagmiddag vanuit de underdog-positie op jacht naar goud op de 5.000 meter. Op de 1.500 en 3.000 meter moest ze steeds een favorietenrol waarmaken.

Loting voordeel

Oud-schaatser en NOS-commentator Martin Hersman denkt dat de loting erg in het voordeel van Wüst spreekt. "Ze rijdt eigenlijk ideaal. Wüst rijdt tegen die andere grote schaatsgrootheid van de afgelopen jaren, Martina Sáblíková. En ze start binnen, dus ze heeft de laatste binnenbocht. Als ze bij kan blijven tot 3.800 meter, dan gaat het een strijd worden."

Hersman vindt het moeilijk om een voorspelling te doen. "Want op de 3.000 en 5.000 meter na is het een verrassende Olympische Spelen geweest. Dus misschien kan Wüst vandaag eens verrassen, want Sáblíková won de afgelopen zes WK afstanden met grote overmacht. En vier jaar geleden in Vancouver was ze ook veruit de beste."

Podiumplaats Nauta?

En wat denkt hij van Yvonne Nauta en Carien Kleibeuker, die andere Nederlandse troeven? "Die zijn goed. Vooral Nauta maakt een hele solide indruk. Ze heeft vanochtend weer heel makkelijk getraind samen met Gianni Romme. Zij is echt in staat om op het podium te eindigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl