NOS SchaatsenAangepast

Kramer-kamp snapt De Jong niet

Bob de Jong heeft zich dinsdagavond gestoord aan het chagrijn waarmee Sven Kramer in het Holland Heineken House op het podium stond tijdens de huldiging voor de tien kilometer. Gerard Kemkers snapt daar niets van.

"Hij wil een bedroefde sfeer neerleggen en dat doet pijn", zei De Jong, die brons had gewonnen, op een persconferentie. "Ik vind het onnodig. Ik heb meer het idee van: waarom ben je hier nog? Het kwam op mij meer over als een verplichting. Zo van: ik moet hier zijn, dus dan sta ik maar op het podium."

Kramer greep net als vier jaar geleden weer naast het goud op de tien kilometer. Toen was er de verkeerde wissel, dit keer was Jorrit Bergsma, ploeggenoot van De Jong, hem te snel af. En ook zijn rug werkte niet mee.

Kemkers snapt De Jong niet

Kramers coach Kemkers snapt daarom ook niets van de opmerkingen van De Jong. "Je kunt niet verwachten dat Sven meegaat in de euforie. Het heeft met persoonlijke doelstellingen te maken", zei hij vrijdagochtend tegen de Nederlandse pers.

"Niemand van ons heeft verzaakt, en we zijn altijd bij de huldiging in het Holland Heineken House geweest. Ik kan ook niet gelijk lopen dansen als we een wedstrijd verliezen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl