NOS SportAangepast

Svendsen blijft Fourcade net voor

Biatleet Martin Fourcade is er net niet in geslaagd zijn derde gouden plak van deze Spelen te grijpen. De Fransman moest op de 15 kilometer met massastart de Noor Emil Hegle Svendsen slechts een paar centimeter voor zich dulden.

Svendsen en Fourcade maakten er een zinderende eindsprint van. De Noor nam een voorsprong, waande zich al zeker van de zege en ging juichend over de meet.

Fourcade zette echter nog één keer aan en wist met een ultieme poging Svendsen nog bijna te passeren, maar moest na het bestuderen van de finishfoto genoegen nemen met het zilver. Het brons ging naar de Tsjech Ondrej Moravec, die eerder al zilver won.

Eindelijk succes

Voor Svendsen, tweevoudig olympisch kampioen en elfvoudig wereldkampioen, verliepen de Spelen tot nu toe uiterst teleurstellend. Op de drie voorgaande onderdelen werd hij twee keer zevende en één keer negende.

Op het onderdeel, dat door de mist al twee keer werd verplaatst, vond de Noor alsnog zijn vorm. Net als Moravec bleef hij foutloos bij het schieten, waarna hij in de finale de beste benen had.

Ole Einar Bjørndalen mocht ondanks een zwakke start lange tijd hopen op zijn dertiende olympische medaille. Vlak voor de laatste schietbeurt ging hij aan kop met Svendsen, Fourcade en Moravec, maar vier missers deden hem de das om: 22ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl