NOS SchaatsenAangepast

ISU-voorzitter: 10 km moet blijven

Door de Nederlandse dominantie op de lange schaatsafstanden bestaat bij andere landen de vraag of de vijf en tien kilometer nog wel olympisch moeten blijven. ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta laat weten geen voorstander te zijn om onderdelen te schrappen.

"Ik kan zeggen dat ik er persoonlijk niet om zal vragen om de vijf en tien kilometer te schrappen. Want ik denk dat deze afstanden zich al voldoende bewezen hebben. Dat de winnaar een minuut sneller is dan de nummer veertien, is een ander verhaal."

Mass-start

Er zouden ideeën zijn om in de toekomst de twee langste afstanden te vervangen door de mass-start. Cinquanta zou daar geen voorstander van zijn. "De tien kilometer moet blijven zoals die is. En de mass-start kan daarnaast komen. Als televisie, sponsoren en toeschouwers een extra schaatsmoment accepteren, waarom dan niet?"

De tien kilometer bij de mannen (dinsdag) en de vijf kilometer bij de vrouwen (woensdag) moeten nog verreden worden, maar de kans is zeer groot dat het opnieuw een Oranje-feest gaat worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl