NOS SportAangepast

Van Calker tevreden na runs

Edwin van Calker bezet bij de Olympische Spelen na twee heats in de tweemansbob de 21ste positie. De Groninger eindigde in het Sanki Sliding Center in de eerste heat op de gedeelde 21ste plaats. Bij de tweede kwam hij tot een tijd van 57,46.

De leider halfweg is de Rus Alexander Zoebkov, de Zwitser Beat Hefti bezet voorlopig de tweede plaats, de Amerikaan Steven Holcomb staat derde.

Maandag zijn heat 3 en 4, in die laatste komen alleen de beste 20 bobs in actie. Van Calker moet in de derde heat 0,2 seconden goedmaken op de tweemansbob uit Monaco om te mogen starten de laatste afdaling.

"Goed gevoel"

Het draait voor Van Calker vooral om de viermansbob . "Maar voor mij is dit geen veredelde training. Het zijn wel de Spelen, dan wil je maximaal scoren", aldus de Nederlander. Dat was zondag na twee heats de 21e plaats. "Ik sta hier met een goed gevoel, het waren twee degelijke runs."

"We hebben startnummer 23, dat is ook onze positie in de wereldbekerstand. Dan weet je natuurlijk dat je niet mee gaat doen om de medailles. Dit is op dit moment onze plek, ik krijg er in de tweemansbob niet meer uit."

Van Calker hoopt maandag in de derde run het gat naar de nummer 20 nog te kunnen dichten. In dat geval volgt nog een vierde run waarin alleen de beste 20 bobs uitkomen. "Dat zal niet meevallen, maar het zou leuk zijn. Daarna gaat de knop om en denken we alleen nog maar aan komend weekend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl