NOS SportAangepast

IOC verdedigt crosspiste Sotsji

Met de piste in Sotsji voor de skicrossers en boardercrossers is niets mis. Dat liet het Internationaal Olympisch Comité zondag weten in reactie op enkele zware valpartijen. "De federaties hebben het parcours goedgekeurd. Zij zijn er blij mee", zei woordvoerder Mark Adams.

De Russische freestyle-skiester Maria Komissarova brak zaterdag haar rug bij een val tijdens de training en zondag moesten twee deelneemsters aan de snowboardcross per brancard worden afgevoerd. De Noorse Helena Olafsen liep een ernstige knieblessure op en de Amerikaanse Jacqueline Hernandez een hersenschudding.

Ook de Nederlandse Bell Berghuis ging onderuit op de steile piste vol bulten, bochten en springschansen. Zij kon haar wedstrijd wel vervolgen.

"Geen reden tot zorg"

"We zijn op de hoogte van die twee valpartijen bij de snowboardcross, maar er is geen reden tot zorg. Het parcours is niet veel anders dan dat van vier jaar geleden in Vancouver en volgens mij zijn de atleten er wel blij mee", zei Adams.

De Amerikaanse Faye Gulini, vierde in de finale, beaamde dat. "Dit is een geweldige piste, maar wel intimiderend. We hebben meestal geen pistes met zulke grote schansen, dus niet alle meiden hebben de vaardigheid om deze hoge sprongen te maken. Het is een mentale kwestie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl