NOS SportAangepast

"Ik stond niet 100% aan de start"

Bell Berghuis is er bij de snowboardcross in Sotsji niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De 28-jarige Bredase, zesvoudig Nederlands kampioene, kwam in haar kwartfinale snelheid tekort en eindigde op de vijfde plaats. "Ik stond niet 100% aan de start."

Berghuis was in de training gevallen en begon gehavend aan de kwalificatieruns. Daarin werd ze 22ste en laatste (twee snowboardsters vielen uit) en daarmee liep ze een goede startpositie mis voor de kwartfinales.

Olympisch kampioene Maëlle Ricker werd na een val uitgeschakeld en ook Deborah Anthonioz, die zilver won in Vancouver, redde het niet.

"Achter de feiten"

"Vanaf het begin liep ik achter de feiten aan", was het nuchtere commentaar van Berghuis na afloop. "Ik probeerde na die val de knop om te zetten, maar iedereen is hier zó goed. Je moet 100% om door te gaan en dat was ik niet."

Berghuis wist nog precies wat er die ochtend was voorgevallen. "Het gebeurde op mijn favoriete schans. De sneeuw was redelijk hard vanochtend, maar er lagen een aantal bobbels. Daardoor zette ik te veel op mijn hakken af en dan ga je draaien in de lucht."

De val had zijn uitwerking op haar prestaties. "Het zelfvertrouwen was een beetje weg. Ik wachtte te veel af en dan eet de course je gewoon op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl