NOS SchaatsenAangepast

Verweij ongelukkig met zilver

Koen Verweij toonde zich na zijn race zwaar teleurgesteld met de zilveren medaille op de 1.500 meter. Hij miste het goud op 0,003 seconde.

"Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik voel me niet echt blij, terwijl ik het misschien wel zou moeten zijn. Het is gewoon mijn plek niet. Ik heb het hele jaar hard getraind om hier te winnen", zei Verweij.

Op de vraag of hij het zelf ook niet een geweldige race vond, antwoordde hij: "Blijkbaar niet. Ik ben tweede. Ik kan hier niets mee. Ik verlies hier." Verweij had na de finish niet het idee dat hij wellicht olympisch kampioen was geworden. "Ik zag dezelfde tijd op het scorebord staan, ik wist het niet. Ik was het laatste stuk ook nog zo aan het stuntelen. Misschien had ik rustiger moeten blijven."

Kemkers: voelt als verliezen

Coach Gerard Kemkers begreep de pijn van zijn pupil. Hij was behoorlijk aangeslagen nadat bleek dat Brodka iets rapper was dan Verweij. Kemkers:

"Dit voelt als verliezen. Het was een echte mannenrace. Koen heeft er keihard voor geknokt. We moeten nu alles op alles zetten om toch een lach op het gezicht van Koen te toveren.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl