NOS SportAangepast

Knegt dolblij met brons

Shorttracker Sjinkie Knegt was dolgelukkig met zijn bronzen medaille op de 1.000 meter in Sotsji. "Ik heb er bijna geen woorden voor. Dit is echt geweldig, dat het er nu allemaal uitkomt. Zeker na zo'n eerste dag. In de laatste drie ronden waren ze om en om aan het slalommen, dan moet je er al doorheen schaatsen om er nog langs te komen."

"Het is mooi, zo'n medaille. Bij het langebaanschaatsen wordt het gewoon verwacht, bij ons niet. Maar de mooiste moet nog komen'', doelde hij op de finale van de aflossing die vrijdag met Oranje wordt verreden.

Wat geluk

Het olympisch shorttracktoernooi begon niet goed voor Knegt. Hij werd tegenvallend twaalfde op de 1.500 meter. Maar die teleurstelling is nu in één klap goedgemaakt met deze bronzen medaille. "Ik had misschien wat geluk aan het begin van de dag, maar in de halve finale en finale voelde ik me echt goed en heb ik geprobeerd er alles uit te halen. Dat het dan ook lukt, in een finale met toch niet de minste tegenstanders, is echt geweldig."

Knegt begon de dag met een op papier loodzware kwartfinale met onder meer de Rus Victor An en de Canadees Charles Hamelin als tegenstanders. "Het maakte me op zich niet zo veel uit. Als ik een medaille wil winnen, zal ik ze ergens moeten lozen. Het plan was snel te vertrekken en dan Hamelin achter me zien te houden. Hij viel dus, dat was opgelost."

Rekende op jury

In de halve finale werd hij bijkans de baan uitgesmeten door de Zuid-Koreaan Lee Han-bin en ging hij als derde over de meet. "Het is altijd afwachten wat de jury doet. Gelukkig besliste de jury in mijn voordeel en kon ik alsnog naar de eindstrijd. Maar daar rekende ik ook wel op."

"Ik heb geprobeerd er nog meer uit te halen, maar dat lukte niet. Met brons ben ik echter ontzettend blij. De eerste shorttrackplak voor Nederland. Dat is toch een beetje geschiedenis.''

500 meter en aflossing

Knegt komt later dit toernooi nog in actie op de 500 meter en met de Nederlandse ploeg in de finale van de aflossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl