NOS SchaatsenAangepast

"Liever diskwalificatie dan achtste"

Shani Davis was één van de favorieten maar na zijn slecht verlopen 1.000 meter waar hij slechts achtste werd is ook bij hem de twijfel toegeslagen. "De nacht na de 1.000 meter heb ik slecht geslapen. Ik zag het beeld van mijn tijd en de klassering in mijn hoofd. Daar moet ik voor altijd mee leven."

Ook het probleem met de Amerikaanse pakken gaat hem aan. De pakken zijn voorafgaand de Spelen niet getest in grote wedstrijden en nu de Amerikaanse schaatsers slecht presteren staan de pakken ter discussie. Veel wil hij er niet over kwijt: "We hadden te weinig mensen die snel genoeg schaatsen. Er zijn veel dingen gebeurd die anders nooit gebeuren. Dat kun je niet helemaal aan het pak wijten."

Tweet

Zijn teamgenoot Brian Hansen twitterde vandaag: "We zullen morgen in nieuwe pakken rijden. Hopelijk brengt dat ons nieuw geluk." De tweet van de rijder is inmiddels verwijderd.

Of dat op verzoek van de Amerikaanse kledingfabrikant van de pakken is gedaan is onbekend, maar de ophef over de pakken doet sportkledingfabrikant Under Armour geen goed. Volgens het bedrijf is alle ophef overdreven "We hebben vertrouwen in alle pakken die we aan het Amerikaanse schaatsteam hebben geleverd'', stelde vicevoorzitter Kevin Hayley. Maar beleggers zagen dat anders. Het aandeel van het bedrijf ging op Wall Street ruim 2 procent in de min.

Oude pak

Bij Shani Davis is duidelijk dat hij ook een mening over de pakken heeft, maar die niet mag ventileren. Op de vraag waarom hij niet in zijn oude pak, dat hij bij de wereldbekerwedstrijden droeg, gaat schaatsen antwoordt hij: "Dat kan niet, dan word ik gediskwalificeerd."

Om er direct daarna aan toe te voegen. "Al lijkt het me beter om gediskwalificeerd te worden dan weer als achtste te finishen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl