NOS SportAangepast

Van Calker: kroon op werk

Edwin van Calker wil met de viermansbob "de kroon op het hele traject zetten". Na de deceptie van Vancouver 2010 is de Nederlandse stuurman vastberaden om met zijn team een goede prestatie neer te zetten.

Revanchegevoelens ten opzichte van de vorige Spelen heeft Van Calker niet. "Met dat idee sta ik hier helemaal niet", verzekert de bobsleeër, die zich in Vancouver onzeker voelde over de veiligheid van de baan en besloot om niet te starten.

Boek gesloten

Dat deed veel stof opwaaien. "Dat boek is afgesloten. We zijn aan een nieuwe cyclus begonnen", wenst hij er weinig woorden meer aan vuil te maken.

In Sotsji betreedt Van Calker de baan in zowel de tweemans- als viermansbob. In de laatstgenoemde slee wil Van Calker presteren. "De 'viermans' schat ik voor onszelf hoger in, waarschijnlijk ligt dat mij als piloot ook beter."

Van Calker testte de olympische bobsleebaan inmiddels een aantal keer. Op zondag 16 februari is de start van het toernooi in de tweemansbob, vanaf zaterdag 22 februari verschijnt de viermansbob in de baan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl