NOS SportAangepast

Tweede titel biatleet Fourcade

Martin Fourcade heeft de olympische titel op de 20 kilometer individueel in het biatlon behaald. De 25-jarige skiloper uit de Franse Pyreneeën was na zijn winst op de 12,5 km achtervolging opnieuw de sterkste in de combinatie van schieten en langlaufen.

Fourcade nam ruim de tijd voor het liggend schieten en dat betaalde zich uit met twee nullen. Staand maakte hij wel één misser, maar die wist hij ruimschoots te compenseren bij het langlaufen. De Duitser Erik Lesser bleef als enige van de kanshebbers in de vier schietbeurten foutloos, maar verspeelde bij het lopen in de laatste kilometers zijn voorsprong op de Fransman. Hij strandde op 12,2 seconden.

De Rus Jevgeni Garanitsjev, die als eerste was gestart en met slechts één misser lange tijd de leiding in handen had, greep op 34,5 seconden achterstand het brons.

Vier strafminuten

Ole Einar Bjørndalen slaagde niet in zijn opzet net als zijn landgenoot Bjørn Dæhlie een dertiende olympische medaille te veroveren. De 40-jarige Noor, die verrassend de sprint won, miste zowel bij het liggend als het staand schieten in beide schietbeurten een schijf. Vier strafminuten was zelfs voor een loper van zijn kaliber onmogelijk goed te maken. Hij krijgt in de estafette een nieuwe kans.

Titelhouder Emil Hegle Svendsen uit Noorwegen schoot net als winnaar Fourcade één keer mis, maar kwam daarmee niet verder dan de zevende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl