NOS SportAangepast

Russische curlsters kloppen VS

Ontmoetingen tussen Rusland en de Verenigde Staten spreken altijd tot de verbeelding. Velen kijken reikhalzend uit naar het ijshockeytreffen, maar de beide grootmachten kwamen vandaag voor de eerste keer in Sotsji tegenover elkaar te staan: bij het vrouwencurling.

Rusland is (samen met Canada, Zweden, China en Zwitserland) een van de toplanden in het vrouwencurling. Toch leken de Amerikaanse vrouwen lange tijd met de winst aan de haal te gaan in het Ice Cube Curling Center, gevuld met tweeduizend voornamelijk Russische supporters. Maar in de slotfase trok Rusland de winst alsnog naar zich toe: 9-7.

Ongeldig

De Russische skip Anna Sidorova leek de schlemiel van de dag te worden. De 23-jarige Moskouse raakte in het derde end de steen nog aan na de hog-line, waardoor de steen ongeldig werd. De Amerikaanse vrouwen kwamen daarmee verrassend op een 4-1 voorsprong. Maar door enkele foutjes van de VS kwamen de Russinnen terug in de wedstrijd. In het vijfde end scoorde het thuisland zelfs twee punten terwijl de VS de laatste steen mochten werpen.

Genadeklap

De genadeklap kwam in het negende end toen Sidorova opnieuw twee punten binnenhaalde. Het was de knock-out voor het team van Erika Brown. Rusland heeft nu twee wedstrijden gewonnen, net als Canada en Rusland. De Verenigde Staten staan onderaan met twee verliespartijen.

Aan het curlingtoernooi bij de vrouwen doen tien landen mee. Alle landen spelen een keer tegen elkaar, waarna de nummers 1 tot en met 4 doorgaan naar de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl