Wilhelmus voor 500 meter-trio

Het Nederlandse trio Michel Mulder, Jan Smeekens en Ronald Mulder is op Medal Plaza in Sotsji gehuldigd voor hun prestaties op de 500 meter van gisteren.

De gouden, zilveren en bronzen medaille werden omgehangen door IOC-lid Camiel Eurlings. Daarna klonk het Wilhelmus terwijl drie Nederlandse vlaggen werden gehesen.

Michiel Mulder won gisteren olympisch goud op de 500 meter met een miniem verschil voor Jan Smeekens. De winnaar van zilver, die vandaag ook nog eens zijn 27ste verjaardag viert, lachte enigszins zuinigjes toen hij de plak kreeg omgehangen.

"Een heel mooi plaatje"

Voor de tweeling Mulder was het vermoedelijk het mooiste plaatje uit het familiealbum. "Wie weet, maar we zijn nog niet klaar", reageerde Michel. "We zijn nog maar 27. Maar voor mij is dit een heel mooi plaatje, zeker."

De winnaar van goud had genoten tijdens de medailleceremonie. "Supergaaf. Dat je eigen volkslied gespeeld wordt op dit podium, op het allergrootste podium met het olympisch vuur op de achtergrond... veel meer kun je als atleet niet wensen."

Michel en Ronald Mulder hadden tot Sotsji nog nooit samen op een erepodium gestaan. "Dit is de eerste keer inderdaad. Het is wel heel gaaf als je er met de tien kanshebbers die er waren, zo met zijn drieën bovenuit kan steken", sprak Ronald, winnaar van het brons.

"Dubbel gevoel"

De jarige Smeekens leek, ondanks alle consternatie van gisteren, toch een gelukkig man. "Ik had een beetje slecht geslapen, ik was een beetje brak. Het is een dubbel gevoel, maar ik ben ook trots dat ik hier kan staan. Ik heb alles gegeven wat ik had. En met een oranje podium hier, dat maakt het wel bijzonder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl