NOS SportAangepast

Biatlete Domratsjeva pakt goud

Biatlete Darja Domratsjeva heeft in Sotsji olympisch goud veroverd op de 10 kilometer achtervolging. De Wit-Russin verwees de Noorse Tora Berger naar het zilver en de Sloveense Teja Gregorin naar het brons.

Domratsjeva begon dankzij haar negende plaats op de sprint met een achterstand van 32 seconden op Anastasia Kuzmina, de kampioene van zondag. De Wit-Russin had de achterstand echter voor het eerste schietpunt al bijna ongedaan gemaakt en toen ze Kuzmina eenmaal gepasseerd was, was er geen houden meer aan. Domratsjeva maakte pas bij de laatste schietbeurt een fout, maar die misser kon ze makkelijk hebben.

Zilver Tora Berger

Ook Tora Berger begon met een fikse achterstand (+ 34,0). De wereldkampioene maakte echter gestaag terrein goed en ging net als Domratsjeva pas in de fout bij de laatste schietbeurt. Uiteindelijk werd de Noorse op 37,6 seconden van de winnares tweede.

Kuzmina had vooraf de beste papieren voor het goud, maar door een misser in de tweede en vierde beurt kon ze een medaille vergeten.

Tweede olympische medaille Domratsjeva

Domratsjeva veroverde voor de tweede keer een olympische medaille. Vier jaar geleden in Vancouver legde ze beslag op het brons. Op WK's was ze de afgelopen jaren goed voor twee keer goud, drie keer zilver en eenmaal brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl