NOS SportAangepast

Warm weer zorgt voor problemen

Het warme weer in Sotsji zorgt voor problemen bij het skiën en snowboarden. De sneeuw voor de skiërs en snowboarders heeft veel te lijden onder de vele trainingen en wedstrijden bij temperaturen rond het vriespunt.

Dinsdag mochten de skiesters daarom niet oefenen op de olympische piste voor de afdaling. De sneeuw was te papperig geworden en de organisatie wil verdere schade aan de piste voorkomen. De strijd om de medailles op het koningsnummer van het alpineskiën is op woensdag.

De mannen mogen dinsdag wel gewoon trainen voor de supercombinatie, die voor vrijdag is gepland. Zij maken echter gebruik van een aangrenzende helling.

Bagger

Ook de halfpipe voor de snowboarders, waar de Nederlanders Dimi de Jong en Dolf van der Wal dinsdag om de medailles strijden, is een zorgenkindje.

De organisatie speelde even met het idee het wedstrijdschema om te gooien en geen aparte halve finales te houden, omdat dat de baan door het warme weer en de trainingen in slechte staat is. Uiteindelijk bleef het programma ongewijzigd.

Veel snowboarders klagen over de slechte staat van de halfpipe. Hannah Teter, winnares van olympisch goud bij de vrouwen in 2006, vindt de halfpipe zelfs "bagger".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl