NOS SchaatsenAangepast

Wüst aast alweer op volgende plak

"Hij is best wel zwaar eigenlijk", aldus Ireen Wüst, die maandag op Medal Plaza uit handen van IOC-lid Camiel Eurlings haar derde olympische gouden plak ontving.

Na de medailles van Turijn 2006 (3.000 meter) en Vancouver 2010 (1.500 meter) veroverde Wüst zondag op de 3.000 meter in Sotsji weer een plak. "Elke medaille heeft natuurlijk zijn eigen verhaal", weet Wüst. "De druk bij deze was enorm. Van buitenaf lijkt het misschien een gemakkelijke opgave. Maar als je de topfavoriet bent en je moet het dan waarmaken, dat is toch wel even wat anders."

Eurlings, sinds vorig jaar lid van het Internationaal Olympisch Comité, gaf Wüst drie zoenen en sprak de olympisch kampioene vervolgens even toe. "Hij zei dat hij erg trots is en dat hij mij nog wel vaker op het podium verwacht", aldus Wüst.

"Hij vertelde ook dat de koning en koningin veel vertrouwen in me hebben." Wüst hoopt in ieder geval haar titel op de 1.500 meter te verdedigen en verwacht ook veel van de Nederlandse ploegenachtervolging: "Het zou mooi zijn als ik er hier nog een paar kan halen".

"Met kippenvel naar 500 meter gekeken"

Morgen zal voor de derde achtereenvolgende dag het Wilhelmus klinken op Medal Plaza na de historische 1-2-3 op de 500 meter voor mannen. Wüst zat tijdens de beslissende races in de 'green room', waar de medaillewinnaars voor de huldiging bijeenkomen: "Er stond alleen biatlon en bobslee op. Ik heb even gevraagd of hij op een ander kanaal mocht."

Zo zag Wüst hoe Michel Mulder naar het goud snelde: "Ik heb het met spanning en kippenvel zitten bewonderen. Wat een uitslag!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl