NOS SchaatsenAangepast

"Sven is stimulans voor Wüst"

Na de gouden race van Sven Kramer gisteren, is het vandaag de beurt aan Ireen Wüst. Haar eerste afstand is de drie kilometer, waarop ze tijdens de Olympische Winterspelen in 2006 goud won.

Volgens NOS-analyticus Paulien van Deutekom, die Wüst zondagochtend na haar laatste training nog even sprak, gaat alles volgens plan bij Wüst. "Ik heb haar vanochtend op het ijs zien rijden en dat ziet er ontzettend goed uit, technisch perfect. Maar de spanning, die gaat zij natuurlijk ook wel voelen, dat vertelde ze me ook."

Van Deutekom denkt dat het met de vorm van Wüst wel goed zit, maar dat het moeilijk is in te schatten hoe haar voornaamste concurrenten Martina Sábliková en Claudia Pechstein er aan toe zijn. "Die meiden hebben dit hele seizoen zo hard getraind dat ze op veel wedstrijden nog niet heel veel hebben laten zien. Nu ze helemaal uitgerust aan de start staan, ben ik benieuwd wat ze kunnen."

De gouden medaille van Sven Kramer op de 5.000 meter zal als stimulans hebben gewerkt voor Wüst, denkt Van Deutekom. "Het is ontzettend mooi als je een ploeggenoot zo hard ziet rijden. En het is ook wel lekker als je ziet dat het wel goed zit met het trainingsschema dat Kramer heeft gevolgd. Want Kramer en Wüst volgen hetzelfde programma."

De twee andere Nederlanders op de drie kilometer zijn Anouk van der Weijden en Antoinette de Jong. Van hen wordt niet verwacht dat ze een medaille pakken, maar volgens Van Deutekom is er een verrassing mogelijk. "Ik ben heel benieuwd naar die twee meiden, en ik denk dat vooral Antoinette de Jong wel voor een verrassing zou kunnen zorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl