NOS SportAangepast

Sotsji live: wat is er te zien?

Na de gouden medaille van Sven Kramer kan Ireen Wüst natuurlijk niet achterblijven. Op de drie kilometer, die om 12.30 uur begint, gaat de Brabantse favoriete op jacht naar haar derde olympische titel.

Haar voornaamste belagers zijn Martina Sáblíková en Claudia Pechstein. Annouk van der Weijden en Antoinette de Jong zijn ook van de partij op de tweede schaatsafstand van deze Spelen.

Daarmee is het Nederlandse optreden van zondag echter niet compleet. Snowboardster Cheryl Maas gaat vanaf 07.30 uur bij de slopestyle via de herkansingen proberen de finale van later die dag te halen. Donderdag ging ze in de kwalificatie twee keer onderuit.

Super Sunday

Er zijn naast het schaatsen en snowboarden nog zes sporten waarbij medailles worden verdeeld: alpineskiën, langlaufen, rodelen, biatlon, kunstrijden en skispringen. In totaal worden er acht olympische titels vergeven, het meest van alle dagen.

08.00 uur - 10.10 uur

Vroeg in de ochtend meteen spektakel. Bij het alpineskiën wordt direct geopend met het koningsnummer: de afdaling voor mannen. Aksel Lund Svindal is wereldkampioen, een liefhebber van het parkoers in Sotsji én in vorm. Bode Miller was echter een klasse apart in de training op de veelbesproken piste. "Dit parkoers kan je doden."

17.40 uur - 19.20 uur

Bij het rodelen wil Felix Loch zijn prijzenkast verder vullen. De Duitse regerend olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen is ook dit keer weer favoriet en gaat na twee van de vier runs aan de leiding. De Italiaan Armin Zöggeler is één van de weinigen die hem kan bedreigen.

18.10 uur - 18.55 uur

De vrije kür is het slotonderdeel van het ijsdansen voor teams, een nieuwe olympische discipline. De Russen maken een goede kans op goud.

Verder werken bij het langlaufen de vrouwen de 2x15 kilometer af tussen 11.00 en 12.35 uur, de biatletes strijden van 15.30 tot 16.40 uur om het goud op de 7,5 kilometer sprint en de skispringers gaan van 19.30 tot 20.15 uur van de kleine schans voor hun finale.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl