Regenboogvlag Google voor Sotsji

Vrijdag, 7 februari 2014 02:53 in Algemeen
  -  

Op de dag waarop de Winterspelen in het Russische Sotsji worden geopend, heeft Google zijn logo veranderd in de kleuren van de regenboogvlag. Ook wordt er geciteerd uit het Olympisch Handvest. Het bedrijf lijkt hiermee een statement te maken tegen de discriminatie van homoseksuelen.

Boven elke gekleurde Google-letter is een wintersporter getekend. De kleuren hebben dezelfde volgorde als die op de regenboogvlag, het universele symbool van de homobeweging. Het gekleurde logo is op elke versie van Google te zien, ook op de Russische.

Mensenrecht

Onder het zoekveld staat een tekst uit het Olympisch Handvest: "Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play."

Bezoekers die op het aangepaste logo klikken, komen terecht op een pagina met zoekresultaten over het Olympisch Handvest. Daarin staan de regels en richtlijnen voor de Olympische Spelen.

Snoeihard statement

Op sociale media wordt overwegend positief gereageerd op het statement. "Mijn hart wordt er warm van", twittert Aoife Suzanne. "Eerste (snoeiharde) statement is gemaakt: Google wijzigt haar logo in een 'Pro Gay Rights' symbool. Good job, Google! Love this", schrijft Ken Stash.