NOS NieuwsAangepast

"Homo's niet gebaat bij boycot"

Russische homo's zijn niet gebaat bij een boycot van de Spelen. Dat zegt Nikolai Alexejev, één van de belangrijkste Russische homo-activisten, in een interview met correspondent David Jan Godfroid.

Volgens Alexejev heeft het Westen een verkeerd beeld van de situatie waar Russische homo's zich in bevinden.

"Natuurlijk is de situatie in Rusland verre van ideaal. Er is geweld tegen homo's, geen vrijheid van meningsuiting en geen recht op vereniging. Tegelijkertijd heeft president Poetin gelijk als hij zegt dat homo's niet massaal worden onderdrukt of door de autoriteiten om hun geaardheid van straat worden geplukt."

Onbegrijpelijk

Dat veel mensen in het Westen zich kwaad maken over de Russische anti-homopropagandawet begrijpt Alexejev. Dat er vervolgens wordt opgeroepen tot een boycot van Russische wodka en zelfs van de Olympische Winterspelen, vindt hij onbegrijpelijk.

"Die mensen begrijpen niets van Rusland, ze weten niet eens waar Sotsji ligt." Een boycot van de Spelen zou van de homo's in Rusland alleen maar zondebokken maken, denkt Alexejev.

Premier Rutte

Premier Rutte heeft morgen een ontmoeting met president Poetin. De Tweede Kamer heeft hem opdracht gegeven om de situatie van Russische homo's ter sprake te brengen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl