NOS SportAangepast

Bookmakers: 'koning' Kramer

Wie behaalt de meeste gouden medailles en wordt de 'koning' van Sotsji? Bij alle weddenschappen die rond de Spelen altijd weer de kop opsteken, is dat een van de populairste om op in te zetten.

Als we de bookmakers mogen geloven, maakt Sven Kramer dit jaar de beste kans om die ongekroonde koning van de Winterspelen te worden. De Friese langebaanschaatser, die uitkomt op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter en op de achtervolging, staat bij de bookmakers als favoriet genoteerd voor het behalen van de meeste gouden medailles.

Wie een euro inzet op Kramer als de man die met het meeste Kaukasische eremetaal terugkeert, krijgt drie euro terug. Nummer twee in het lijstje is de Franse biatleet Martin Fourcade die bij winst van het individuele medailleklassement vijf keer de inzet oplevert. De Noorse biatleet Emil Hegle Svensen is met 9,50 keer in inzet de nummer drie.

Noorse koningin

Bij de vrouwen is er nog een duidelijker favoriet voor de titel 'koningin' van Sotsji aan te wijzen. De Noorse langlaufster Marit Bjørgen staat in dat lijstje met slechts anderhalf keer de inzet torenhoog bovenaan. Ook de nummers twee en drie, biatlete Tora Berger (9,50 keer de inzet) en langlaufster Therese Johaug (elf keer de inzet) komen uit Noorwegen. Ireen Wüst komt in de topvijf van de bookmakers niet voor.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl