NOS SportAangepast

Veel kaarten Sotsji niet verkocht

Zeventien dagen voor de openingsceremonie van de Winterspelen in Sotsji is een groot deel van de beschikbare toegangskaarten nog niet verkocht. Ongeveer dertig procent van de kaarten is nog beschikbaar.

De gerezen twijfel over de veiligheidssituatie in en rond Sotsji wordt als belangijkste reden gezien waarom het publiek niet echt warmloopt voor een bezoek aan het evenement. Ook de hoge reiskosten en de aanhoudende discussies over de anti-homowetgeving en andere mensenrechtenissues zijn remmende factoren op de kaartverkoop.

Gerhard Heiberg, de Noorse chef van de marketingafdeling van het Internationaal Olympisch Comité, heeft de tegenvallende cijfers bevestigd. Heiberg gaf bovendien toe dat het organisatiecomité SOCOG de verwachte toeschouwersaantallen voor de wedstrijden in het berggebied heeft gehalveerd.

De Russische president Vladimir Poetin heeft een oplossing aangedragen om de tribunes toch vol te krijgen. Als het aan Poetin ligt, worden de lege plekken door 'vrijwilligers' opgevuld. "Het is beter als de stadions worden gevuld door mensen die van sport houden", stelt de president.

Monter worden

Volgens Poetin vormen de Winterspelen juist een uitgelezen mogelijkheid om af te rekenen met spoken uit het verleden. "Na de val van de Sovjet-Unie en de bloedige en lastige gebeurtenissen in de Kaukasus, heerste er een algemene stemming van treurnis en pessimisme", verklaarde hij. "We moeten nu monter worden en ons realiseren dat we in staat zijn om dergelijke grootschalige evenementen te organiseren."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl