Blaudzun sluit olympische dag af

Dinsdag, 21 januari 2014 11:00 in Algemeen
1
1
Blaudzun - ANP
Blaudzun - Promises of no man's land
Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji sluit Blaudzun op de NOS dagelijks muzikaal af met zijn nummer 'Promises of no man's land'.

Het is veruit de meest gestelde publieksvraag tijdens elke Olympische Spelen: met welk liedje sluit de NOS de olympische dag af? Tijdens Sotsji is de eer weggelegd voor het nummer 'Promises of no man's land' van Blaudzun.

Bij de Olympische Zomerspelen van 2008 klonk 'Love, love, love' van Jolin Tsai en voor de wintereditie van 2010 werd gekozen voor het nummer 'Make my day' van C-Mon & Kypski. In 2012 in Londen was het de beurt aan 'Sky on Fire' van de Handsome Poets.

Blaudzun werd als Johannes Sigmond geboren in Arnhem. Hij was jarenlang achtergrondzanger en speelde in verschillende bands en projecten. In 2006 ging hij solo verder als singer-songwriter onder de naam Blaudzun. Hij noemde zich naar eigen zeggen naar de onbekende Deense wielrenner Verner Blaudzun: een renner uit de jaren zeventig, die nog met Joop Zoetemelk heeft gekoerst. Hij zag de naam van deze wielrenner in de uitslagenlijsten en vond dat die goed klonk.

Afgelopen jaren speelde Blaudzun onder meer op Lowlands, Noorderslag, en alle grote poppodia van Nederland. 'Promises of no man's land' is het titelnummer van het gelijknamige nieuwe album van Blaudzun.