NOS SportAangepast

'Operatie Sotsji' begin sportjaar NOS

Op 7 februari begint Operatie Sotsji bij de NOS: 230 uur televisie op de olympische zender Nederland 1 -elke dag van 7.00 uur tot 21.30 uur-, 90 uur radio en natuurlijk 24/7 nieuws via NOS.nl, de NOS app en NOS teletekst. Live en on demand zijn alle ins en outs van de Spelen hier te vinden, van 7 tot en met 23 februari.

Schaatsen

Dione de Graaff is het vaste schaatsgezicht van de NOS, en maakt nu ook haar debuut als olympische schaatsanchor. In de Adler Arena, de schaatsbaan van Sotsji, krijgt De Graaff versterking van drie oud-wereldkampioenen: Paulien van Deutekom, Rintje Ritsma en Erben Wennemars verzorgen de analyses. Ook sprintster Annette Gerritsen, in Vancouver nog winnaar van Olympisch zilver, is analyticus.

Het schaatsen speelt uiteraard een prominente rol in de programmering van de NOS, maar er is ook aandacht voor andere sporten zoals snowboarden, shorttrack, bobsleeën, kunstrijden en ijshockey.

NOS Studio Sportwinter

Het dagelijkse avondprogramma NOS Studio Sportwinter heeft een nieuw jasje: Henry Schut en co-host Erben Wennemars debuteren als presentatieduo. Het is bovendien voor het eerst dat het avondprogramma van de NOS tijdens een superevenement op prime time wordt uitgezonden: om 20.25 uur op Nederland 1.

Wat blijft zijn de hoofdrolspelers die aan het einde van de sportdag aan tafel komen zitten. Schut en Wennemars ontvangen elke avond sporters, coaches en andere gasten. Onder anderen olympisch kampioenen Epke Zonderland en Marianne Vos, de in Rusland woonachtige mediamagnaat Derk Sauer en Erica Terpstra schuiven aan. NOS Studio Sportwinter komt uit een eigen studio, vlak naast het Holland House in Sotsji.

RadiOlympia

De luisteraars van Radio 1 worden bediend met RadiOlympia, een gezamenlijk project van NOS Nieuws en NOS Sport. RadiOlympia is dagelijks tussen 14.00 en 18.00 uur te beluisteren op Radio 1 en wordt gepresenteerd door het gelegenheidsduo Robbert Meeder en Lara Rense. Ook buiten deze tijden worden sportliefhebbers op de hoogte gehouden via live-flitsen in de lopende programmering. Natuurlijk staat ook de reguliere uitzending van NOS Langs de Lijn, dagelijks tussen 22.00 en 23.00 uur, voor een groot deel in het teken van Sotsji.

Ook online Altijd. Overal.

Liefhebbers hoeven online geen seconde live-sport te missen. De NOS streamt op de speciale Sotsji-website alle wintersporten op een uiterst overzichtelijke manier. Op Nederland 1 zijn de hoogtepunten van alles wat er gebeurt op de Spelen te zien, maar online bepaalt de bezoeker zelf waar hij naar kijkt.

Ook doet de redactie door middel van een live-blog, artikelen, video's en foto's continu verslag van alle gebeurtenissen. De website komt op alle formaten computer, smartphone en tablet even goed tot zijn recht.

Naast de livestream van de uitzendingen op Nederland 1, zijn er dit jaar maximaal 7 extra livestreams beschikbaar van sporten die op dat moment niet op de televisie worden uitgezonden. Bij deze extra streams is geen commentaar te horen, wel het algemene wedstrijdgeluid.

Livestreams in NOS-app

Het grote verschil met de Zomerspelen in 2012 is dat alle livestreams nu ook beschikbaar zijn in de NOS-app voor tablet en mobiel (Android, iPhone en iPad). Geen zin, tijd of bandbreedte om mobiel live te kijken? Kijk dan op ons liveblog: ook hiermee blijf je van minuut tot minuut op de hoogte van jouw favoriete sport, waar je ook bent.

In verband met rechten zijn livestreams, video's en de olympische uitzendingen van NOS Sport niet beschikbaar in het buitenland.

De speciale olympische site nos.nl/sotsji biedt meer dan alleen live-videokanalen. Ook een wedstrijdschema, uitslagen, samenvattingen, reportages, hoogtepunten en on demand video zijn 24 uur per dag op internet te vinden.

Nieuw zijn dit jaar de korte instructiefilmpjes van de verschillende olympische sporten. Zo leer je eindelijk wat het nut is van het vegen bij curling, of welke wedstrijdonderdelen kunstrijden heeft. De olympische site biedt veel ruimte voor foto's en video's.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl