NOS SportAangepast

Snowboardster Dekker naar Sotsji

Snowboardster Michelle Dekker heeft bij WB-wedstrijden in Bad Gastein voldaan aan de kwalificatie-eis van het NOC*NSF voor de Winterspelen. De 17-jarige Nederlandse eindigde in Oostenrijk bij het onderdeel parallelslalom als vijfde in de voorronde, wat voldoende was voor plaatsing.

Dekker eindigde uiteindelijk als tiende en haalde zo voor de tweede keer dit seizoen bij een WB-evenement de topzestien. Eerder deed de slalomspecialiste dat half december in het Italiaanse Carezza, waar ze als vijftiende eindigde.

In Bad Gastein is ze nu ook verzekerd van een plaats bij de beste zestien. Twee keer topzestien was de eis van het NOC*NSF in het olympisch seizoen. De Nederlandse Ski Vereniging moet Dekker voordragen voor uitzending naar Sotsji.

Geen zenuwen

"Nerveus was ik niet echt. Na mijn tweede kwalificatierun kon ik direct zien hoeveel ik op dat moment stond. Toen wist ik het wel", aldus Dekker.

Nicolien Sauerbreij bleef steken in de kwalificaties. De olympisch kampioene kwam niet verder dan dan 26ste plaats.

Veel snowboarders in Sotsji

Eerder waren Sauerbreij (slalom/reuzenslalom), Dimi de Jong (halfpipe), Dolf van der Wal (halfpipe), Bell Berghuis (cross) en Cheryl Maas (slopestyle) al zeker van olympische deelname.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl