NOS SportAangepast

Van Grunsven "superblij" met brons

De Nederlandse dressuurruiters verdienden brons op de Olympische Spelen en vooral Anky van Grunsven was daar "superblij" mee. Het was alweer de negende medaille voor de 44-jarige Nederlandse en daarmee is ze alltime recordhoudster binnen haar sport.

"Ik ben echt superblij. Mijn doel was om te helpen die teammedaille te krijgen. Dat is gelukt. Ik ben echt megagelukkig ermee."

"Salinero als een tierelier"

"Salinero en ik zijn natuurlijk al zoveel jaren een team. Ik weet wat ik aan hem heb. Als het spannend wordt, weet ik dat hij goed blijft rijden. Ik ben echt megatrots op hem. De derde olympiade en hij loopt nog als een tierelier", besloot Van Grunsven, die zich net als Edward Gal en Adelinde Cornelissen plaatste voor de individuele finale.

Cornelissen: "Ik ben er blij mee. Goud en zilver werd lastig, dat wisten we van tevoren. Maar ik denk dat we allemaal supergoed gereden hebben. Parzival liep fijn", verwees de Europees kampioen van 2011 naar haar eigen paard. "We gaan er alles aan doen om individueel dat kleine beetje beter te doen", keek ze ook alvast vooruit naar later in de week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl