NOS SportAangepast

Dressuurploeg grijpt brons

Het Nederlandse dressuurteam heeft bij de Olympische Spelen in Londen de bronzen medaille in de wacht gesleept. De ploeg van bondscoach Sjef Janssen werd derde achter het ongenaakbare Groot-Brittannië en Duitsland.

Anky van Grunsven (Salinero), Edward Gal (Undercover) en Adelinde Cornelissen (Parzival) stonden na de grand prix al derde en die positie werd gehandhaafd in de grand prix special.

Vier jaar geleden legde Nederland met Van Grunsven, Hans-Peter Minderhoud en Imke Schellekens-Bartels nog beslag op het zilver. Voor de 44-jarige Van Grunsven is het de negende olympische plak: driemaal goud, vijf keer zilver en eenmaal brons.

Tweede score Cornelissen

Cornelissen, Gal en Van Grunsven plaatsten zich bovendien voor de kür op muziek, de finale van het individuele toernooi. Alle combinaties beginnen dan weer met een schone lei.

Cornelissen maakte van de Nederlanders de meeste indruk. Een prachtige oefening leverde haar een score van 81,986% op en daarmee werd ze achter de Britse Charlotte Dujardin (83,286%) tweede. Gal liet de tiende score noteren en Van Grunsven de twaalfde.

Dujardin, Laura Bechtolsheimer en Carl Hester bezorgden de Britten de eerste dressuurmedaille ooit. Het was voor het eerst in veertig jaar dat het goud niet naar de Duitse ploeg ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl