NOS SportAangepast

Wild zevende na eerste dag

Wild begon prima met de vierde plaats op de ronde met vliegende start. Bij de puntenkoers koos Wild het wiel van de Britse favoriete Laura Trott, maar dat bleek geen goede zet. Negen rensters pakten een ronde voorsprong, maar Trott hield de benen stil en miste de slag. En dat gold dus ook voor Wild, die uiteindelijk zestiende werd.

Op de afvalkoers, met sprintjes en een afvaller na elke twee ronden, deed Wild het weer prima met de vijfde plaats. Laura Trott en de Amerikaanse Sarah Hammer gaan na de eerste onderdelen met twaalf punten naar de leiding. Wild heeft 25 punten.

Tandje te licht

Wild besefte dat ze het op de puntenkoers had laten liggen. "Ik begon heel goed met een dikke pr op de vliegende ronde. Maar de puntenkoers was afzien. Ik haalde niet het niveau dat ik gehoopt had."

Dat kwam mede omdat ze een tandje te licht fietste. "Ik had gekozen voor het verzet waarmee ik hier eerder dit jaar in de wereldbeker had gereden, maar het ging vandaag gewoon harder. Gelukkig herstelde ik me aardig in de afvalrace."

Het gat met nummer drie Annette Edmondson is acht punten. Maar veel illusies op een medaille lijkt Wild zich niet te hoeven maken, want ook zij beseft: "Normaal gesproken moet ik mijn slag slaan op de eerste dag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl