NOS NieuwsAangepast

Texelse enclave feest in Weymouth

Sandsfoot Gardens, aan de Old Castle Road is een beetje een Texelse enclave geworden. Supporters, familie en een verslaggever van het Texelse weekkrantje, ze zijn er allemaal.

Vanaf de heuvel kijken ze allemaal uit over de race, met grote kijkers voor hun ogen. De Texelse vlag zwiert trots in de wind. Gejuich stijgt op als Dorian van Rijsselberghe weer als eerste finisht.

Het goud kan hem niet meer ontgaan. Dinsdag wel nog "gewoon netjes" de medal-race varen, zoals Van Rijsselberghe het zelf zegt, maar dan is de buit binnen. Premier Rutte belt hem na afloop alvast op om hem te feliciteren.

Beroemdste inwoner

Ze kennen de familie Van Rijsselberghe hier al jaren. Hier, waar de weersomstandigheden eigenlijk elke dag weer anders zijn, heeft Dorian met zijn familie in heel veel uren de basis gelegd voor zijn succes. Dorian is nu misschien wel de beroemdste inwoner van Weymouth, als is het tijdelijk.

In de koffieshop in Sandsfoot Gardens, waar de Texelaars de hoogste heuvel hebben geannexeerd, haalt Dorian elke dag zijn favoriete cakejes, "met aardbeien ertussen".

Toen eigenaresse Josy twee weken geleden voor haar verjaardag een barbecue op het strand gaf, was Dorian ook van de partij. Ze had goud op bezoek, zonder het te weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl