NOS SportAangepast

Geen salonremise bij hockeyers

Met sterk spel hebben de hockeyheren de olympische halve finales bereikt. Na een klinkende 3-1 zege op aartsrivaal Duitsland kan Oranje ook de koppositie in de poule nauwelijks meer ontgaan.

Speculaties over een salonremise, beide ploegen hadden genoeg aan een punt voor een plaats bij de laatste vier, bleken ongegrond. Zowel Duitsland als Nederland speelde vrijuit op de aanval.

Christopher Zeller, die deze Spelen zijn rentree maakt, pushte na enkele minuten de eerste strafcorner van de wedstrijd binnen. Na de openingstreffer waren de beste kansen voor Nederland. Vanuit een rebound zette Bob de Voogd de ruststand op het scorebord.

Oranje gevaarlijk met counters

Meteen na de pauze liet Oranje zijn beste hockey zien. Teun de Nooijer tekende in zijn 450ste interland op aangeven van Billy Bakker voor de 2-1. Een kanonskogel uit een strafcorner van toernooitopscorer Mink van der Weerden was goed voor de derde Nederlandse treffer.

Duitsland, dat net als Nederland in de halve finales topfavoriet Australië wil ontlopen, nam aanvallend meer risico's en verscheen regelmatig voor het doel van Jaap Stockmann, die met enkele katachtige reddingen Oranje voor schade behoedde.

De ploeg van Paul van Ass heeft nu aan een punt tegen Zuid-Korea genoeg om als groepswinnaar naar de halve finales te gaan. "We hebben nog niets. De grote wedstrijden komen nog. Al zijn we wel stappen aan het zetten", zei Van Ass.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl