NOS SportAangepast

Gouden revanche Murray

Andy Murray heeft zich op niet mis te verstane wijze gerevancheerd voor zijn verloren Wimbledon-finale tegen Roger Federer. Op dezelfde plek pakte de Brit vier weken na dato olympisch goud door de Zwitser met 6-2, 6-1, 6-4 te verslaan.

Murray pakte zo zijn eerste grote prijs na vier grand slam-finales verloren te hebben, waarvan drie tegen Federer. De Zwitser zou bij winst het felbegeerde golden slam hebben gerealiseerd.

Voor Murray waren het de tweede Spelen (in 2008 kwam hij niet door de eerste ronde) en voor Federer de vierde. Voor het eerst haalde de Zwitser de finale in het enkelspel. Wel won hij in 2008 met Stanislas Wawrinka het dubbelspel.

Murray oppermachtig

Murray oogde vanaf het begin feller en legde meer agressie in zijn spel, al moest hij even op temperatuur komen. In de eerste game kreeg hij direct twee breakpoints te verwerken, maar na die overleefd te hebben ging het crescendo.

Vanaf 2-2 in de eerste set won Murray negen games op rij, waarvan die op 2-0 in de tweede set opmerkelijk was. In de zeventien minuten lange game liet Federer zes kansen op een break onbenut.

Een fraaie backhandwinner in de vijfde game van de derde set leverde Murray de beslissende break op. Na bijna twee uur maakte de Schot het karwei in stijl af met drie aces in zijn laatste game, waarvan de laatste op matchpoint.

Brons Del Potro

De strijd om het brons werd gewonnen door de Argentijn Juan Martin del Potro. Hij versloeg de als tweede geplaatste Serviër Novak Djokovic met 7-5, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl