NOS SportAangepast

Lin beste in thriller met Lee

Badmintonner Lin Dan heeft in Londen zijn olympische titel geprolongeerd. De Chinees won in een zinderende finale van zijn Maleisische aartsrivaal Lee Chong Wei: 15-21, 21-10 en 21-19.

Lee is de nummer één van de wereld en Lin de nummer twee. De Maleisiër verloor echter al zijn belangrijke duels met de viervoudig wereldkampioen uit China, zo ook in de olympische finale in Peking.

Dit keer gaven de twee (beiden werden met oorverdovend gejuich aangemoedigd) elkaar niets toe. De laatste game mondde uit in een thriller. Lee had de regie in handen, maar Lin kwam ijzersterk terug en verzilverde na een minuten durende slotrally zijn eerste matchpoint.

Unicum Chinese badmintonners

Ook bij het mannendubbelspel ging het goud naar China, waardoor dat land voor het eerst in de historie alle gouden badmintonmedailles in de wacht sleepte.

Sinds in 1992 badminton een olympische sport werd, wisten de Chinezen nooit het mannendubbelspel te winnen. Cai Yun en Fu Haifeng brachten daar verandering in. De viervoudig wereldkampioenen rekenden in een eenzijdige finale met 21-16, 21-15 af met de Denen Mathias Boe en Carsten Morgensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl