NOS SportAangepast

Zou Kai weer de beste op vloer

Turner Zou Kai heeft zijn olympische titel op vloer geprolongeerd. In Londen hield de 24-jarige Chinees met een score van 15,933 punten de Japanse wereldkampioen Kohei Uchimura (15,800) achter zich. De Rus Denis Abljazin pakte het brons.

Zou won vier jaar geleden drie gouden medailles: in de teamwedstrijd, op vloer en op rek. In Londen was er opnieuw goud in de landenwedstrijd en nu dus ook op vloer. In de rekfinale (dinsdag) strijdt hij met Epke Zonderland om de titel.

De 23-jarige Uchimura werd in Peking vijfde en bij de WK's in de daaropvolgende jaren vierde, tweede en eerste. In Londen won hij al zilver in de teamwedstrijd en goud op de meerkamp.

Berki pakt ook olympisch goud

Krisztian Berki is in Londen olympisch kampioen op het paard voltige geworden. De wereldkampioen kreeg in de North Greenwich Arena voor z'n foutloze oefening evenveel punten (16,066) als Louis Smith, maar omdat zijn score voor de uitvoering hoger was dan die van de Brit, was het goud voor de 27-jarige Hongaar.

Berki is een echte voltige-specialist. Op de WK's van 2007 en 2009 won hij het zilver, de laatste twee keer pakte hij de titel. Daarnaast hangen er zes gouden EK-medailles in zijn prijzenkast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl