NOS NieuwsAangepast

Bryant 'anoniem' in Londen

Door verslaggever Paul Sanders in Londen

Het olympisch park is een mierenhoop. Publiek, officials en atleten lopen kriskras door elkaar. Zo kan het gebeuren dat je bij het baanwielrennen zomaar een boomlange Amerikaan tegen het lijf loopt. Zijn opvallende verschijning baart opzien; 1.98 meter lang, zonnebril op het voorhoofd, rugzak om. Naar links en naar rechts zwaaiend, maar verder in volstrekte anonimiteit.

Veel toeschouwers realiseren zich pas na het voorbijgaan dat het Kobe Bryant is. De basketbalgrootheid van de Los Angeles Lakers laat zich op de foto zetten, maakt een praatje en deelt handtekeningen uit, zonder opdringerige cameraploegen of fotografen.

En dat is uniek voor Bryant, die in de Verenigde Staten niet meer over straat kan. Hij won vijf NBA-titels, was topscorer van de NBA en is verkozen tot beste speler van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Hij is een grootheid.

Baanwielrennen

Bryant houdt van de Olympische Spelen. "Het is uniek om de beste sporters ter wereld bij elkaar te zien", vertelt Bryant, die net de Britse Victoria Pendelton goud heeft zien winnen op het onderdeel keirin bij het baanwielrennen. "Normaal zou ik nooit naar een wedstrijd van het baanwielrennen gaan kijken. Tijdens de Olympische Spelen kan dat. Awesome."

Bryant is een sportfreak. Hij keek naar het tennis op Wimbledon, reed naar de wielrenbaan om Pendleton te zien winnen, en gaat 's avonds naar het zwemmen. Hij laat zich graag de regels uitleggen door het publiek. "Het is de eerste keer dat ik hier ben, dus ik had iemand naast me zitten die met veel geduld de regels heeft uitgelegd."

Zelf op de fiets stappen, hoeft hij niet zo nodig. De steile bochten van de wielerbaan zijn hem iets te veel. "It scares the crap outta me", zegt een lachende Bryant.

Basketbalfinale

Je zou bijna vergeten dat Bryant zelf ook nog moet aantreden met zijn medemiljonairs van Team USA. Zondag is de finale in het basketbaltoernooi. Niemand in Londen twijfelt eraan dat de VS in die finale staat. Met Kobe, "as cool and relaxed as ever".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl