NOS SportAangepast

Van der Ven grijpt naast brons

Boogschutter Rick van der Ven is er in Londen niet in geslaagd een medaille te behalen. De 21-jarige Nederlander ging in de strijd om het brons onderuit tegen de Chinees Dai Xiaoxiang: 5-6.

Tot diep in de halve finales ging het crescendo met Van der Ven. In de achtste finales rekende hij af met de de Koreaanse topfavoriet Im Dong-hyun (7-1) en ook de kwartfinales doorliep hij met gemak.

In de halve eindstrijd ging het, na een voorsprong, toch nog mis tegen de Japanner Takaharu Furukawa via de shoot-off.

Datzelfde gold voor de strijd om het brons. Tegen de Chinees Dai kwam Van der Ven op een 4-0 voorsprong en kreeg hij meerdere kansen op de zege. Uiteindelijk ging het alsnog mis in de shoot-off.

Van der Ven: ik kan ermee leven

De gemiste kans op een olympische medaille viel Van der Ven kort na zijn nederlaag in de strijd om brons niet aan te zien. "Ik kan ermee leven", sprak de 21-jarige Brabander op Lord's.

"Een vierde plaats bij de Spelen, ik zou niet weten wat daar slecht aan is. Ik ben er gewoon tevreden mee. Ik wilde hier top-zestien of top-acht halen. Het is top-vier geworden. Oké, ik ben dicht bij een medaille geweest, maar anderen waren dat ook."

De gouden plak ging naar Oh Jin-hyek. De Zuid-Koreaan maakt in de eindstrijd met 7-1 gehakt van de Japanner Furukawa, de bedwinger van Van der Ven in de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl