NOS SportAangepast

Van Gerner twaalfde op meerkamp

Céline van Gerner kan terugkijken op een prima olympische meerkampfinale. De zeventienjarige Emmeloordse eindigde met een persoonlijk record van 57,232 punten op plaats twaalf en verbeterde daarmee de prestatie van Ans van Gerwen, die in 1972 in München negentiende werd.

Van Gerner excelleerde vooral op brug. Haar 14,966 was de zevende score van de finale, op dit toestel is ze de eerste reserve voor de finale van maandag.

"Ik heb gepiekt op het juiste moment'', concludeerde de turnster na haar historische prestatie. "Dit was veruit mijn hoogste score ooit."

Eerste grote prijs Douglas

De Amerikaanse Gabrielle Douglas won de olympische titel op de meerkamp. De zestienjarige Douglas pakte haar eerste grote prijs door de Russin Viktoria Komova net achter zich te houden: 62,232 om 61,973 punten.

Douglas, die eerder met Amerika goud won in de landenwedstrijd, turnde een fraaie meerkamp. Op sprong en balk kreeg ze de hoogste score. Volgende week komt ze nog in actie in de finales op brug en balk.

Voor Komova (als beste naar de finale) waren de druiven zuur. Bij de WK in 2011 was ze ook al tweede geworden. Toen won Jordyn Wieber, in Londen vierde in de kwalificatie, maar als derde Amerikaanse niet eens aanwezig in de finale. Douglas trad met haar overwinning in de voetsporen van haar landgenoten Mary-Lou Retton (1984), Carly Patterson (2004) en Nastia Liukin (2008).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl