NOS SportAangepast

Hijgenaar/Kanis uitgeschakeld

De baanwielrensters Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis zijn in de eerste ronde van de olympische teamsprint blijven steken. Ze verloren van het Australische duo McCulloch/Meares. Het Oranje-koppel werd vijfde en mocht zich troosten met een nieuw Nederlands record (33,090).

Kristina Vogel en Miriam Welte wonnen goud. De Duitse dames bereikten al met mazzel de finale (ze schoven door na de diskwalificatie van Groot-Brittannië) en hoorden na de verloren finale dat de Chinese Gong ook in de fout was gegaan.

Gong Jinjie en Gou Shuang, die tot twee keer toe het wereldrecord verbeterden en op 32,422 brachten, kregen nog wel de zilveren medaille omgehangen.

Achtervolgers naar tussenronde

De Nederlandse achtervolgers stuiten in de eerste ronde op Rusland. Jenning Huizing, Levi Heimans, Wim Stroetinga en Tim Veldt eindigden in de kwalificaties als achtste en daarmee is de formatie alleen nog in de race voor het brons.

Het Nederlandse kwartet bracht een tijd van 4.03,818 op de klokken en dat was aanmerkelijk langzamer dan de Britten, die met 3.52,499 een nieuw wereldrecord vestigden. Denemarken is nu de opponent van de Britten en Australië stuit voor een finaleplaats op Nieuw-Zeeland.

Nederland moet vrijdag eerste of tweede worden in een tussenronde. Als dat lukt dan wordt met de verliezers van de halve finales om het brons gestreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl