NOS SportAangepast

Hockeysters verslaan ook China

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun derde wedstrijd van het olympisch toernooi in Londen gewonnen. De ploeg van bondscoach Max Caldas rekende in de Riverbank Arena met 1-0 af met China.

Net als tegen België en Japan opende Nederland furieus. Dat leverde al snel grote kansen op, maar Kelly Jonker, Kitty van Male, Marylin Agliotti en Maartje Paumen (twee strafcorners) wisten niet te scoren.

Dat lukte Maartje Goderie na tien minuten wel. De middenveldster, die ook in 2008 in de gewonnen olympische finale tegen China trefzeker was, rondde na een fraaie rush prachtig af in de verre hoek. Oranje nam daarna wat gas terug, maar controleerde het duel volledig.

Strafcorner baart nog zorgen

Ook na rust domineerde Nederland en het uitermate zwakke China had weinig tot niets in te brengen. De titelhouder ging rustig op zoek naar een tweede treffer, al leverde dat niet al te veel uitgespeelde kansen op.

Toch had vooral Paumen, die ditmaal als laatste verdedigster speelde, de score kunnen opvoeren. Ze mocht na rust vier keer aanleggen uit een strafcorner, maar ze kreeg de bal er maar niet in. Ook varianten met Caia van Maasakker en Goderie leverden niets op.

In de slotfase kreeg Kim Lammers nog twee goede kansen, maar een tweede goal bleef uit. Omdat China er weinig van bakte, werd het echter geen moment spannend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl