NOS SportAangepast

Van Grunsven begint goed

Anky van Grunsven is met haar succespaard Salinero goed begonnen aan haar zevende Spelen. Daarmee is de 44-jarige Nederlandse de sporter met de meeste deelnames achter haar naam.

In de Grand Prix op Greenwich Park noteerde Van Grunsven 73,48 procent, een score die zowel voor de landenwedstrijd als voor het individuele toernooi meetelt.

Voor het individuele toernooi kunnen na de Grand Prix Special van dinsdag maximaal drie Nederlanders zich plaatsen. Voor de landenwedstrijd komen vrijdag nog Edward Gal en Adelinde Cornelissen in actie. Donderdag komt nog Patrick van der Meer in de ring; zijn score telt voor het landenklassement niet mee.

Anky in tranen na optreden

"De hele morgen heb ik het droog gehouden, maar nu komt het los", vertelde Van Grunsven na haar optreden. Ze had een hectische nacht en ochtend beleefd nadat haar partner, bondscoach Sjef Janssen, ziek was geworden. "Het ging helemaal niet goed vanochtend. Ik was niet in paniek maar er moest wel iets geregeld worden."

Pas nadat NOC*NSF-teamarts Cees-Rein van den Hoogenband, een goede bekende van het koppel, was gearriveerd, vertrok Van Grunsven naar het Greenwich Park. "Ik wilde niet rijden met het idee: gaat het wel goed met Sjef?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl