NOS SportAangepast

Ook Meppelink/Van Gestel door

Beachvolleybalsters Sophie van Gestel en Marloes Meppelink hebben de achtste finales van het olympisch toernooi in Londen gehaald. Ze verloren weliswaar de derde groepswedstrijd, maar kregen als lucky loser een herkansing en wonnen die tussenronde-wedstrijd: 21-17, 21-17.

Op basis van de plaatsingslijst had het als dertiende geplaatste Tsjechische koppel Lenka Hajeckova en Hana Klapalova de beste papieren. Het Oranje-duo, als twintigste geplaatst, ging echter voortvarend van start, sloeg direct een gat van vier punten en won de eerste set ook met die marge.

Bij 14-8 in het tweede bedrijf leek het pleit beslecht, maar het werd toch nog even spannend. Bij 15-14 herpakten onze landgenoten zich met vier punten op rij.

Keizer/Van Iersel ook ronde verder

Eerder op de dag sloten Sanne Keizer en Marleen van Iersel de groepsfase van het olympisch toernooi af met een 21-12, 21-16 zege op het Argentijnse duo Virginia Zonta en Anna Gallay. Het was de enige overwinning van het duo in de poulefase maar als een van de beste nummers drie plaatsten zij zich toch rechtstreeks voor de knock-out-fase.

Keizer en Van Iersel zetten het duo uit Argentinië onmiddellijk onder druk en stonden telkens aan de goede kant van de score. In de eerste set was het spel van redelijk niveau, maar in de tweede was het vooral slordig.

De Argentijnsen ontbeerden echter de kwaliteit en de klasse om te kunnen profiteren van de schoonheidsfoutjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl