NOS SportAangepast

Yao Jie kansloos tegen Nehwal

Badmintonster Yao Jie is er niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het olympisch toernooi te plaatsen. De 35-jarige Utrechtse verloor met 14-21, 16-21 van de Indiase Sania Nehwal (22).

Jie, de nummer twintig van de wereld, kwam in de beginfase van beide games terug van een achterstand. In de eerste boog ze 0-2 om in 3-2 en in de tweede werd het na 1-5 zelfs 6-5, maar steeds stelde de mondiale nummer vijf met haar imponerende slagenarsenaal eenvoudig orde op zaken.

Nehwal haalde door haar vierde zege in zes duels met Jie voor de tweede keer de kwartfinales bij de Spelen. In 2008, toen Jie geblesseerd ontbrak, waren die voor de Indiase ook het eindstation.

Jie: "Soms beetje dom"

"Ik voelde me vooraf zeker niet kansloos tegen Saina", reageerde Jie na haar nederlaag. "Ik had tenslotte twee keer van haar gewonnen. Daarom ben ik teleurgesteld dat het nu niet lukte", aldus de Europees kampioene van 2002, die ook nog drie keer EK-brons won.

Jie zei dat ze nogal wat last had gehad van de luchtstroming in de bloedhete zaal. "Ze hadden de airco aangezet. Dat vond ik niet zo leuk. Het spel van Saina leed daar minder onder, omdat zij meer een aanvalster is."

De Utrechtse wilde dat niet als excuus aanvoeren en erkende dat haar spel niet perfect was: "Ik had meer geduld moeten tonen. Het was soms een beetje dom".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl