NOS WielrennenAangepast

Goud Armstrong in tijdrit

Kristin Armstrong heeft goud veroverd in de olympische tijdrit.

De Amerikaanse renster, die als laatste van start ging, had 37.34 nodig voor het 29 kilometer lange traject door Londen en bleef daarmee de Duitse Judith Arndt 0.16 voor. De Russin Olga Zabelinskaja (+0.23) kreeg, net als in de wegwedstrijd, brons omgehangen.

Marianne Vos, winnares van de olympische wegwedstrijd, kwam niet in het verhaal voor. Onderweg werd ze eerst gepasseerd door Arndt, die anderhalve minuut na haar van start ging, en daarna ook nog door de latere winnares, Armstrong. Vos werd zestiende van de 24 deelneemsters.

Ellen van Dijk deed het een stuk beter. Zij werd achtste op 1.19 van het goud.

Vos: "Kon me niet meer opladen"

Vos verklaarde na afloop van haar teleurstellende optreden dat ze niet hersteld was van de wegrace van zondag.

"Het voelde al niet zo best toen ik aan het inrijden was. Later kreeg ik ook nog kramp in mijn voet. Balen. Maar goud in de wegwedstrijd was mijn doel. Voor deze tijdrit kon ik me niet meer opladen."

Armstrong hield het na haar gouden race in Peking even voor gezien om een gezin te stichten. In 2010 stapte ze weer op de fiets met het vizier op Londen. En daar sloeg de al 38-jarige Amerikaanse weer toe. "Ik wilde een inspiratiebron zijn voor alle mama's in de wereld. Dat is gelukt. Maar nu stop ik er definitief mee. Je ziet me niet meer terug in Rio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl