NOS SportAangepast

Doek gevallen voor Li Jiao

Tafeltennisster Li Jiao heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van het olympisch toernooi. Li Xiaoxia, de Chinese nummer twee van de plaatsingslijst, won met 11-5, 11-9, 11-9, 11-7 van de overgebleven Nederlandse troef in het enkelspel.

De 39-jarige Li Jiao gaf de tweevoudig WK-finaliste prima partij en nam zelfs een voorsprong in de derde (5-2) en de vierde game (6-1). Li Xiaoxia schakelde echter steeds net op tijd een tandje bij en won zo ook het vijfde onderlinge duel met haar voormalige landgenote.

Li Jiao kan het olympische toneel met opgeheven hoofd verlaten. Ze evenaarde de prestatie van Bettine Vriesekoop, die in 1988 in Seoel de kwartfinales haalde.

"Batje trilde"

Li Jiao had zich voorgenomen om goed uit de startblokken te komen, maar na amper zeven minuten had ze de eerste game al verloren. "Zij speelde zo hard. Ik schrok ervan", sprak de Arnhemse. "Mijn batje trilde er zelfs van", grapte Li Jiao.

Over de daaropvolgende games, waarin Li Xiaoxia in de slotfase steeds over net een tikkeltje meer raffinement bleek te beschikken, was Li Jiao duidelijk. "Ik heb goed gespeeld, maar zij was gewoon beter", erkende de viervoudig winnares van de Europese Top-12 en tweevoudig Europees kampioene in het enkelspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl