NOS NieuwsAangepast

Londen 'spookstad' door Spelen

Menig hoteleigenaar had ongetwijfeld gehoopt op een grote toestroom van publiek naar Londen tijdens de Olympische Spelen. Maar juist het tegenovergestelde is gebeurd. Toeristen mijden de Britse hoofdstad nu juist.

Dat meldt de Britse krant The Financial Times. Waar Londen in de zomer normaal gesproken overspoeld wordt door toeristen, is de stad juist nu opvallend rustig. De Spelen trekken zo'n 100.000 mensen. Dat is meer dan bij vorige Spelen, maar fors minder dan de 300.000 mensen die Londen normaal gesproken bezoeken tijdens de zomer.

Minder rijen

Oorzaak voor de lage bezoekersaantallen in Londen zijn volgens de krant de eindeloze stroom waarschuwingen voor opstoppingen in de metro en veel te dure hotelkamers. Maar wie goedkoop naar Londen wil, kan het beste nu gaan. De prijzen van de hotelkamers zijn de laatste anderhalve week met 25 procent gedaald. De hotels in het topsegment zijn nog goed bezet, maar dat is grotendeels te danken aan officiële gasten van de Spelen.

Ook de theaters en de musea klagen steen en been. "We bloeden", zei Nica Burns die zes theaters beheert in het theaterdistrict West End. "Voor mijn zes theaters was vorige week de slechtste van het jaar."

Bernard Donoghue, hoofd van de brancheorganisatie voor de toeristenindustrie, probeert bezoekers van musea en andere attracties zelfs op on-Londense manier te lokken: "We zeggen dat er minder rijen staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl