NOS SportAangepast

Willeboordse eindigt als zevende

Willeboordse had in haar laatste partij vrijwel de hele tijd het initiatief. In de zoemer landde ze na een beenhaak van de Japanse echter alsnog op haar zij.

Ook in de kwartfinales was Willeboordse er dichtbij. Ze trachtte het gevecht met Wu met uchi-mata te beslissen, waarop de Chinese de techniek razendsnel overnam.

Ochtendpartijen

De 33-jarige Nederlandse, die in Peking goed was voor brons, was in de eerste ronde veel te sterk voor de Libanese Caren Chammas en klopte daarna ook de Burkinese Sererine Nebie met ippon.

Beide partijen besliste Willeboordse in het grondgevecht. Haar opponenten werden daarin in een stevige wurggreep genomen en tikten beiden al na luttele seconden af.

"Leeg gevoel"

Willeboordse had zich duidelijk meer voorgesteld van haar laatste Olympische Spelen. "Vier jaar geleden was ik al teleurgesteld met mijn bronzen medaille in Peking. En nu? Nu heb ik gewoon niets. Ik heb een leeg gevoel", bekende de judoka met betraande ogen.

Willeboordse begon met twee overtuigende overwinningen, maar het ging mis in de kwartfinale tegen Xu Lili. En dat nam ze zichzelf kwalijk. "Ik wil zo graag die score maken. Ik wil te veel judoën, terwijl je blijkbaar verder komt als je de boel tactisch oplost."

In de herkansingen ging het in de slotseconde mis. "Dat was voor het eerst dat ik vijf minuten lang mijn geduld bewaarde, maar helaas."

Goud voor Zolnir

Xu bereikte uiteindelijk nog de finale, maar greep naast de titel. De Chinese verloor in een gelijkopgaand duel met yuko van de Sloveense Urska Zolnir.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl