NOS SportAangepast

Agnel opnieuw ongenaakbaar

Yannick Agnel heeft voor de tweede dag op een rij zijn ongelooflijke vorm getoond.

Hielp de Fransman zondag zijn land aan de estafettezege, dit keer won hij op grootse wijze goud in de finale van de 200 meter vrije slag.

Door het afzeggen van titelverdediger Michael Phelps was Ryan Lochte de grote favoriet. De Amerikaan liep zondag in de estafette echter een flinke knauw op en bleek daar niet van hersteld, getuige zijn vierde plaats.

De Zuid-Koreaan Taehwan Park en de Chinees Sun Yang (winnaar van de 400 meter vrij) deelde het zilver, maar bleven maar liefst 1,79 van het goud verwijderd. Agnel leidde van start tot finish en won afgetekend.

Dubbelslag VS op 100 meter rugslag

In de tweede herenfinale van de dag sloegen de Amerikanen wel hard toe. Matt Grevers veroverde op de 100 meter rugslag goud met een olympisch record en zijn landgenoot Nick Thoman pakte zilver.

Grevers, die Nederlandse ouders heeft, moest na 50 meter Camille Lacourt voor zich dulden. In het tweede deel was de 27-jarige Amerikaan echter ongenaakbaar en verloor de Fransman zelfs het brons nog aan de Japanner Ryosuke Irie.

Met zijn tijd van 52,16 zwom Grevers zijn landgenoot Aaron Peirsol uit de boeken;die pakte vier jaar geleden goud in 52,54. In Peking moest Gevers zich 'slechts' tevreden stellen met zilver en tweemaal goud in de estafette.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl