NOS NieuwsAangepast

Kroonprins feliciteert Vos

Prins Willem-Alexander heeft Marianne Vos aan de finish van de Olympische wegwedstrijd persoonlijk gefeliciteerd met haar gouden medaille. De kroonprins gaf haar een omhelzing en twee kussen. "Het is een prachtige medaille", zei hij tegen haar.

Ook prinses Máxima en dochters Amalia, Alexia en Ariane waren bij de finish aanwezig. Ze hadden ook Luana en Zaria meegenomen, de dochters van prins Friso en prinses Mabel. Ze lieten de wielrenster de Nederlandse vlag zien waarmee ze haar hadden aangemoedigd.

Team

Willem-Alexander nam ook de tijd om de ploeggenoten van Vos te feliciteren. De gouden medaille was volgens hem "echt een teameffort".

"Jullie hebben haar zo geholpen", zei hij tegen Ellen van Dijk, Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten. "Zonder een team kun je het gewoon niet."

Koningin Beatrix heeft Vos een felicitatietelegram gestuurd, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Wat daarin staat, is niet bekendgemaakt.

Rutte

Premier Rutte vindt het "fantastisch" dat Vos de eerste gouden medaille voor Nederland binnenhaalde. "De hele ploeg presteerde geweldig in de rit. De finale was bloedstollend om te zien. Maar gelukkig bleef de sterkste vrouw in koers rustig."

Rutte was vrijdag en zaterdag bij de Spelen maar heeft de Britse hoofdstad inmiddels weer verlaten. Hij zal volgens de Rijksvoorlichtingsdienst vanavond Vos telefonisch nog feliciteren.

Aalburg

Vos' woonplaats Aalburg is van plan haar bij terugkeer "op grootse wijze" te huldigen. Wanneer dat precies zal plaatsvinden, wordt in de loop van komende week bekend

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl