NOS NieuwsAangepast

Elizabeth tevreden over Bond-rol

De Britse koningin Elizabeth is tevreden over haar debuut als 'Bondgirl'. Buckingham Palace laat weten dat de koningin zeer verheugd was dat ze werd gevraagd door regisseur Danny Boyle.

Elizabeth stal de show tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen met haar eerste optreden in een film. Te zien was hoe ze James Bond, gespeeld door acteur Daniel Craig, ontving op Buckingham Palace. Hij begeleidde haar vervolgens in een helikopter naar het olympisch stadion. Haar beroemde corgi's Monty, Holly en Willow hadden een bijrolletje.

Boyle had Elizabeth in 2011 gevraagd voor de filmrol. Volgens haar woordvoerder was de koningin "zeer verheugd om deel uit te mogen maken van zoiets bijzonders". De opnames op Buckingham Palace vonden plaats in maart en april.

Grappig

De reactie van het publiek deed Elizabeth ook goed, zei burgemeester Johnson van Londen. "Ze was erg onder de indruk van het succes van haar eerste filmrol", verklapte hij zaterdag. "Het was erg grappig en er is internationaal bijzonder goed op gereageerd."

Elizabeth kreeg zaterdag een rondleiding door het olympisch complex. Ze bezocht het uitkijkplatform op de 115 meter hoge Orbit-toren naast het stadion en nam een kijkje in het olympisch dorp, waar ze met Britse sporters sprak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl