NOS WielrennenAangepast

Rogge hoopt op goud Cavendish

Alhoewel hij graag een Belgische landgenoot zegevierend over de finishlijn ziet komen, hoopt IOC-voorzitter Jacques Rogge toch ook dat de Britse topsprinter Mark Cavendish zaterdag bij de wegrace een medaille pakt.

"Een 'vroege' medaille voor het gastland maakt altijd veel los. Dat is goed voor de Spelen", zei de zeventigjarige Belg. "En met Cavendish hebben ze daar een goede kans op."

Britse atleten

Rogge blijkt hoe dan ook gecharmeerd van de Britse atleten. Tijdens de laatste persconferentie voor de start van de Spelen zei Rogge dat hij uitkeek naar enkele iconische duels.

"Dan heb ik het natuurlijk over de 100 meter atletiek, maar ook over de Britse zeiler Ben Ainslie die voor de vierde keer op rij olympisch kampioen kan worden'', sprak de preses, die na 'Londen' zal aftreden. "Maar ik droom van een tennisfinale tussen Roger Federer en Andy Murray. Dat zou wat zijn."

Hoop op België

Toch zal Rogge tijdens de wegwedstrijd bij het wielrennen met extra belangstelling kijken naar de verrichtingen van Tom Boonen en Philippe Gilbert, de kopmannen van de Belgische equipe. "Ik gun Cavendish een medaille, maar ik hoop natuurlijk ook op succes voor België."

De wegwedstrijd, met finish in hartje Londen, zal in de Britse hoofdstad waarschijnlijk voor grote verkeersproblemen zorgen, aangezien vele Engelsen getuige willen zijn van de mogelijke olympische zege van Cavendish.

Optimistisch

"Het wordt heel intens", erkende Rogge. "Tijdens de fakkeltocht door Londen was het ook heel druk, maar bleef iedereen gedisciplineerd en werd het allemaal goed afgehandeld. Ik ben optimistisch gestemd dat dit ook goed verloopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl